Privacy policy

Privacy policy MyOrder

In deze privacy policy kun je lezen hoe wij als MyOrder omgaan met je persoonsgegevens in het kader van onze diensten. We hechten veel waarde aan je privacy. We behandelen en beveiligen je persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorg.

Wie en wat is MyOrder?

MyOrder is de handelsnaam van MyOrder B.V. en MyOrder Sidekick B.V. We zijn gevestigd in Utrecht met een kantoor op de Oranje Nassaulaan 7 in Amsterdam. We zijn bereikbaar op e-mailadres info@myorder.nl. Onze KvK-nummers zijn 50708228 en 63973383.

Wij ontwikkelen en beheren apps waarmee je eenvoudig, snel en veilig mobiel kunt bestellen, betalen, parkeren en punten sparen voor aanbiedingen bij de bij ons aangesloten aanbieders.

Powered by MyOrder

We werken ook samen met aanbieders van andere apps. Deze aanbieders gebruiken ons platform om in hun eigen apps de MyOrder-functionaliteiten aan te bieden, zoals de mogelijkheid om mobiel te bestellen en te betalen, mobiel punten te sparen en te profiteren van aanbiedingen. Je herkent de MyOrder-functionaliteiten in de apps van deze aanbieders aan het logo ‘Powered by MyOrder’. De gegevens die we van deze aanbieders ontvangen, verwerken we in overeenstemming met de privacy policy van de aanbieders. Voor meer informatie over de wijze waarop met je gegevens wordt omgegaan, kun je de privacy policy van de betreffende aanbieder raadplegen. Daarnaast gebruiken we de gegevens die we van de app aanbieders ontvangen voor statistisch onderzoek. Hiervoor gebruiken we uitsluitend geaggregeerde gegevens, die zijn losgekoppeld van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Welke gegevens verzamelen we?

We verzamelen de volgende gegevens:

  • Je emailadres en een wachtwoord.
  • Gegevens die je toevoegt aan de apps.
  • Gegevens die worden vastgelegd als je gebruik maakt van onze diensten, zoals transactiegegevens, gegevens over verleende kortingen, puntensaldo en je incheckhistorie.
  • Gegevens over je gebruik van onze apps.
  • Locatiegegevens.
  • Social media en andere gegevens die je met ons deelt.

Gegevens die je toevoegt aan de app

Om onze apps te kunnen gebruiken vragen we je meestal om een account aan te maken. Met dit account kun je gebruik maken van al onze apps. Op je profielpagina en in de apps kun je meer informatie over jezelf invullen. Niet alle gegevens zijn verplicht, het is vaak voldoende om je naam en e-mailadres in te voeren.

Voor het gebruik van sommige diensten en voor bepaalde vormen van betaling vragen we je om aanvullende gegevens. Voor parkeren en bepaalde vormen van mobiel tanken hebben we je kenteken nodig. Daarnaast kan je van bepaalde kortingen en acties alleen gebruik maken als je je voor- en achternaam hebt ingevoerd en een goed gelijkende pasfoto aan je profiel hebt toegevoegd.

Voor het toevoegen van sommige gegevens (zoals je profielfoto en je klantenkaarten) vragen we je om toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen op je telefoon of je camera. Je kunt je toestemming ieder moment weer intrekken.

Je bent niet verplicht om deze aanvullende gegevens in te vullen of toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat je zonder deze gegevens geen of minder goed gebruik kan maken van onze diensten of de diensten en acties van onze aanbieders. Je kunt je profielgegevens op ieder moment aanpassen in de apps.

Gegevens voor diensten

We verwerken de volgende gegevens als onderdeel van onze diensten:

  • Je transactiegegevens, zoals het tijdstip en de datum van je aankoop, de naam, het adres en de locatie van de aanbieder bij wie je bestelt en betaalt, de producten en diensten die je koopt, het aankoopbedrag, eventuele transactiekosten en de wijze van betaling.
  • Als je tankt met onze apps, dan registreren we ook je pompnummer. Bij bepaalde vormen van tanken vullen wij het pompnummer voor je in. Om je pompnummer te kunnen bepalen, gebruiken we je locatiegegevens en je kenteken. Daartoe ontvangen we je kenteken van de pomphouder die dit registreert met camera’s op het tankstation. Met dit kenteken kunnen we de tankbeurt koppelen aan jouw account.
  • Bij parkeerdiensten registreren we ook het tijdstip, de parkeerduur, de parkeerzone en de locatie.
  • Gegevens die verband houden met acties of aanbiedingen, zoals de spaarpunten die je opbouwt en inwisselt, de coupons die je bewaart en verzilvert en andere kortingen die je ontvangt.
  • Het tijdstip waarop en de naam en het adres van de aanbieder bij wie je incheckt, het tijdstip waarop je (automatisch) uitcheckt en de overige informatie die je daarbij invoert.
  • De gegevens die je aan ons verstrekt als je contact met ons opneemt. We gebruiken daarbij Intercom als medium voor communicatie via e-mail en berichten in onze app.

Gegevens over je gebruik van onze app

Om het gebruik van onze apps te meten gebruiken wij diensten van Google (Google Analytics en Firebase) en Intercom. Met tags en soortgelijke technologieën houden we onder meer bij hoe je onze apps gebruikt, zoals welke pagina’s je bezoekt, waar je vandaan komt, waar je op klikt, welke browser of besturingssysteem je gebruikt, hoe vaak en op welke momenten je de app gebruikt en wanneer je ons contact hebt gehad. We gebruiken deze gegevens voor verschillende doeleinden. Google en Intercom ontvangen persoonsgegevens om deze diensten te kunnen leveren, zoals je e-mailadres en informatie over je gebruik van de app. Met Google en Intercom hebben we bewerkersovereenkomsten afgesloten, waarin we hebben afgesproken dat zij je persoonsgegevens alleen op onze instructie verwerken en je persoonsgegevens adequaat beveiligen. Google en Intercom mogen uitsluitend geaggregeerde gegevens, die zijn losgekoppeld van je naam, e-mailadres en telefoonnummer, gebruiken voor eigen analysedoeleinden. Voor Google hebben we daarnaast het laatste octet van je IP-adres hebben afgeschermd en is het delen van gegevens naar Google uitgezet. We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics en Firebase-cookies.

Locatiegegevens

Een belangrijk deel van onze diensten is gebaseerd op locatiegegevens. Je locatiegegevens verwerken we alleen met jouw toestemming. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken via de instellingen van je telefoon. Houd er wel rekening mee dat je dan geen of minder goed gebruik kan maken van onze diensten of de acties van onze aanbieders.

Om de geografische positie van je telefoon te bepalen maken we gebruik van de volgende technieken:

  • Beacon-technologie. Een Beacon is te vergelijken met een radio die een signaal uitzendt. Komt je mobiele telefoon binnen het bereik van het signaal, dan kan de Beacon je automatisch inchecken bij een aanbieder of je informatie sturen. Bijvoorbeeld een speciale aanbieding van een aanbieder in de buurt.
  • Locatiebepaling van je telefoon, je telefoon bepaalt dan je locatie. Dit gebeurt voornamelijk op basis van wifi en driepuntsmeting. We gebruiken deze techniek onder meer om de aanbieders bij jou in de buurt in de apps te tonen en om je te informeren over interessante zaken. Bijvoorbeeld door je een pushbericht te sturen over parkeermogelijkheden in de regio.

Je locatie slaan we alleen met jouw toestemming op als je via de MyOrder App een bestelling plaatst of betaalt. We gebruiken je locatiegegevens uitsluitend om het gebruik van onze MyOrder App te vergemakkelijken. Bijvoorbeeld om je suggesties te doen als je de app opent op een plek waar je eerder hebt geparkeerd of een bestelling hebt gedaan. Je toestemming hiervoor kun je ieder moment intrekken.

Social media en andere gegevens die je met ons deelt

Afhankelijk van de voorkeuren die je hebt ingesteld op sociale mediasites, kunnen bepaalde gegevens met ons worden gedeeld als je gebruik maakt van sociale media. Bijvoorbeeld als je contact met ons zoekt via sociale media, dan kan de social media aanbieder bepaalde profielgegevens met ons delen. Daarnaast ontvangen we van onze dienstverlener Intercom je openbare sociale media-gegevens, zoals je e-mailadres, geslacht, adresgegevens, het bedrijf waar je werkt, je functie, eventuele foto’s en website-URL’s. Ook kun je er zelf voor kiezen gegevens met ons te delen, bijvoorbeeld door een bericht te plaatsen op onze Facebookpagina. Voor meer informatie over welke gegevens wij ontvangen als je gebruik maakt van sociale media, welke gegevens openbaar zijn en het aanpassen van je instellingen, raden we je aan om de website en de privacy policy van de sociale media aanbieder te raadplegen. Voor meer informatie over de openbare sociale media-gegevens die we van Intercom ontvangen kun je ook de privacy policy op de website van Intercom raadplegen.

Voor welke doeleinden gebruiken we je gegevens?

Wij gebruiken je gegevens:

  • om onze diensten te verzorgen en met je te communiceren over die diensten.
  • om je account te activeren en te onderhouden.
  • voor statistisch onderzoek en om onze apps te evalueren en het gebruiksgemak en de kwaliteit ervan te verbeteren.
  • om je passend en gericht te informeren en je aanbiedingen te doen.
  • om je te ondersteunen bij het gebruik van de app.
  • om wanbetaling, misbruik of fraude te voorkomen en te bestrijden.
  • om je vragen te beantwoorden, klachten te behandelen en voor eventuele geschillen;
  • om te voldoen aan op MyOrder rustende wet- en regelgeving.

Statistisch onderzoek. We gebruiken automatische tools om statistisch onderzoek te doen naar algemene trends in het gebruik van onze apps en sociale media en om inzicht te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van onze (potentiële) gebruikers.

Voor ons onderzoek combineren en analyseren we de gegevens zoals beschreven in Welke gegevens verzamelen we?. Wij gebruiken uitsluitend geaggregeerde informatie en maken geen gebruik van namen, e-mailadressen of andere informatie die tot specifieke personen is te herleiden. Wij kunnen de samengevoegde gegevens ook combineren met informatie die wij ontvangen van derden met wie we samenwerken of uit openbare bronnen (zoals het Centraal Bureau van Statistiek).

We gebruiken de onderzoeksresultaten om onze apps te evalueren en het gebruiksgemak en de kwaliteit te verbeteren. We delen de statistieken met aanbieders, zodat zij bijvoorbeeld kunnen nagaan hoeveel gebruikers gedurende een bepaalde periode via de apps producten en diensten bij hen hebben besteld of om de effectiviteit van een aanbieding te meten. Zonder jouw toestemming worden deze gegevens niet gebruikt voor specifiek op jou gerichte marketingactiviteiten.

Gerichte marketing. Met jouw toestemming kunnen we je persoonsgegevens gebruiken om je nieuwsbrieven, aanbiedingen of andere marketingberichten te sturen.

Om inzicht te krijgen in wat je relevant vindt, kunnen wij geautomatiseerde tools gebruiken om je persoonsgegevens te analyseren. Daartoe kunnen wij de in Welke gegevens verzamelen we? beschreven informatie gebruiken en samenvoegen. Wij kunnen de samengevoegde gegevens combineren met informatie die wij ontvangen van derden met wie we samenwerken of uit openbare bronnen (zoals het Centraal Bureau van Statistiek).

Wij gebruiken de resultaten van onze analyse om onze marketingcommunicatie af te stemmen op je specifieke interesses en voorkeuren. Op basis van je adresgegevens kunnen we je bijvoorbeeld attenderen op interessante nieuwe aanbieders bij je in de buurt. En op basis van eerdere aankopen kunnen wij je informeren over een voor jou interessante aanbieding van een aanbieder. We kunnen ook filters toepassen om je geautomatiseerde berichten te sturen op basis van bepaalde kenmerken of je gebruik van de app. Zo kunnen we een aanbieding sturen aan alle nieuwe gebruikers van de app. Of we kunnen je een korting geven als je de app vaak gebruikt.

Onze berichten versturen we via verschillende digitale kanalen, zoals e-mail, push berichten via apps en sociale media. Berichten met aanbiedingen of acties van aanbieders worden door ons verstuurd, niet door de aanbieders.

Ook maken we gebruik maken van het Custom Audience-programma van Facebook om je advertenties te laten zien wanneer je Facebook bezoekt. Daartoe kunnen we een hash van je e-mailadres of een andere identificerend gegeven aan Facebook verstrekken om Facebook in staat te stellen te controleren of je over een Facebook-account beschikt.

Zonder jouw toestemming gebruiken we je gegevens niet voor specifiek op jou gerichte marketingactiviteiten. Mocht je geen marketingberichten meer van ons willen ontvangen, dan kun je je op ieder moment eenvoudig afmelden. Bijvoorbeeld door op de daarvoor bestemde link in het bericht te klikken of je instellingen aan te passen in je profiel. Je deelname aan het Custom Audience-programma van Facebook kun je stopzetten door vanaf het e-mailadres waarvoor de beëindiging in moet gaan, een e-mail te sturen naar info@myorder.nl. Voor meer informatie over Custom Audiences-programma’s verwijzen wij je naar de website van Facebook.

Gerichte communicatie. We kunnen de in Welke gegevens verzamelen we? beschreven persoonsgegevens gebruiken om je te ondersteunen bij het gebruik van onze app en om je vragen te beantwoorden en inlichtingen te geven.

We kunnen ook filters gebruiken om je geautomatiseerde berichten te versturen op basis van bepaalde kenmerken of het gebruik van de app. Zo kunnen we een reminder sturen als je de app een bepaalde periode niet hebt gebruikt of als je je profiel niet volledig hebt ingevuld. Daarnaast hebben onze support medewerkers toegang tot je persoonsgegevens zodat ze je vragen gericht kunnen beantwoorden.

Fraudebestrijding. Aan het gebruik van sommige diensten en aan bepaalde vormen van betaling stellen we extra eisen om wanbetaling, misbruik of fraude te voorkomen. Zo kan je alleen achteraf betalen bij mobiel tanken na een positieve beoordeling van je kredietwaardigheid. Voor deze beoordeling maken we gebruik van derde partijen. Bij een negatieve beoordeling van je kredietwaardigheid, kun je contact met ons opnemen voor meer informatie door te mailen naar info@myorder.nl. Ook gebruiken we automatische tools voor onderzoek naar misbruik en fraude. Hiervoor combineren en analyseren we de gegevens zoals beschreven in Welke gegevens verzamelen we?.

Grondslag:

We verwerken je gegevens op de volgende grondslagen:

  • Op basis van jouw toestemming.
  • Om onze overeenkomst met jou uit te voeren.
  • Om te voldoen aan wettelijke plichten die op ons rusten.
  • Voor ons gerechtvaardigde belang of dat van een derde.

Je mag je toestemming ieder moment intrekken. Als je je toestemming intrekt of als je weigert om gegevens te verstrekken die we nodig hebben om de overeenkomst met jou uit te voeren of te voldoen aan onze wettelijke plichten, dan kun je mogelijk geen of alleen beperkt gebruik maken van onze diensten of de apps. Wanneer we je gegevens verwerken voor ons gerechtvaardigd belang of dat van een derde, treffen we redelijke waarborgen voor een zorgvuldig gebruik van je gegevens. Onze gerechtvaardigde belangen zijn bijvoorbeeld voorkomen van wanbetaling, fraude en misbruik of verbetering van onze diensten of apps. Voor meer informatie over deze belangen, zie hiervoor.

Hoe verzamelen we je gegevens?

De persoonsgegevens die we verwerken ontvangen we van jou, genereren we als je gebruik maakt van onze diensten of apps (zoals transactiegegevens) of leiden we af uit een combinatie van deze gegevens met behulp van automatische analysetools. Daarnaast ontvangen we geaggregeerde gegevens van aanbieders die ons platform gebruiken om in hun eigen apps de MyOrder-functionaliteiten aan te bieden. Ook ontvangen we gegevens van onze dienstverleners (zoals Intercom, Facebook en Google).

Hebben aanbieders toegang tot mijn gegevens? Voor welk doel?

De aanbieders van producten en diensten hebben zonder jouw toestemming geen toegang tot je gegevens. Zij ontvangen van MyOrder alleen die gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van hun diensten.

Als je je klantenkaart koppelt aan één van onze apps, dan kan de aanbieder van die kaart jouw puntensaldo uitlezen en aanpassen.

Wanneer je ingecheckt bent, heeft de aanbieder tijdelijk toegang tot sommige van je gegevens. De aanbieder kan je op basis van die gegevens persoonlijke aanbiedingen doen door je aan te spreken of je een pushbericht te sturen. Nadat je bent uitgecheckt heeft de aanbieder geen toegang meer tot je gegevens.

De aanbieder ontvangt daarnaast statistieken, waarmee hij bijvoorbeeld kan nagaan hoeveel gebruikers gedurende een bepaalde periode bij de aanbieder zijn ingecheckt en hoeveel gebruikers een spaarkaart van de aanbieder hebben gedownload. De aanbieder heeft uitsluitend toegang tot geaggregeerde gegevens, die zijn losgekoppeld van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Inchecken

Als je daarvoor toestemming geeft, dan wordt je automatisch ingecheckt op de locatie van de bij ons aangesloten aanbieders. Je kunt ook zelf inchecken bij een locatie van een aanbieder. Als je bent ingecheckt, dan krijgt de aanbieder via een beveiligde persoonlijke beheeromgeving tijdelijk toegang tot de volgende gegevens:

  • Je naam en pasfoto.
  • Opgebouwde en bij de aanbieder ingewisselde spaarpunten, de bij de aanbieder gebruikte coupons en andere kortingen die je hebt ontvangen van de aanbieder.
  • De data en tijdstippen waarop je bij de aanbieder bent ingecheckt.

De aanbieder mag deze gegevens alleen gebruiken om je op locatie aan te spreken of om je persoonlijke aanbiedingen te doen via een push bericht, bijvoorbeeld in de vorm van spaarpunten of coupons.

Nadat je bent uitgecheckt heeft de aanbieder geen toegang meer tot je gegevens. De aanbieder ontvangt alleen geaggregeerde, statistische overzichten (zie hiervoor). Je kan zelf uitchecken of je wordt automatisch uitgecheckt na verloop van tijd of als je bij een andere aanbieder incheckt.

Wie hebben er nog meer toegang tot mijn gegevens?

We delen je persoonsgegevens met de volgende derden:

  • Als je een E-Mandate afgeeft voor het automatisch incasseren van openstaande bedragen, dan geeft MyOrder je naam, adresgegevens, emailadres, telefoonnummer en je rekeningnummer door aan Twikey, de aanbieder van de E-Mandate dienst. Twikey gebruikt deze gegevens voor de levering van haar diensten. Voor meer informatie over de wijze waarop Twikey met je gegevens omgaat, kun je de privacy policy  op de website van Twikey raadplegen.
  • Bij parkeerdiensten geven we je kenteken, het tijdstip, de parkeerduur en de parkeerzone door aan de relevante instantie die het parkeerbeheer uitvoert in de gemeente waar je parkeert. Sommige instanties maken voor de uitvoering gebruik van diensten van derden, zoals Parkmobile. Voor meer informatie over hoe deze organisaties met je gegevens omgaan kun je de privacy policy van de derden raadplegen (indien aanwezig).
  • Van bepaalde diensten of bepaalde vormen van betaling (zoals achteraf betalen bij mobiel tanken), kun je alleen gebruik maken na een positieve beoordeling van je kredietwaardigheid. We geven daartoe je initialen, achternaam, geboortedatum, postcode, rekeningnummer, e-mailadres en telefoonnummer door aan Experian. Experian toetst deze gegevens aan de bij Experian bekende gegevens over betalingsgedrag. Op basis hiervan berekent Experian een score die MyOrder gebruikt bij de risico-inschatting of je je betalingsverplichtingen zal nakomen. Bij vragen over de beoordeling van je kredietwaardigheid kun je contact opnemen met MyOrder voor meer informatie. Als je vragen hebt over de wijze waarop Experian je gegevens verwerkt of over de manier waarop je bij Experian bent geregistreerd, dan kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Experian via 0900-EXPERIAN of inzage@experian.nl.
  • Wij maken gebruik van diensten van derden om onze diensten te leveren, zoals IT-leveranciers, aanbieders van analysediensten en sociale media en marketing- en onderzoeksbureaus. Met al deze leveranciers sluiten we overeenkomsten waarin we afspreken dat zij je persoonsgegevens uitsluitend op onze instructie verwerken en je persoonsgegevens adequaat beveiligen (zie ook ‘internationale doorgifte’). Als MyOrder wordt betrokken bij een fusie, overname of verkoop van (een deel) van onze activa, dan heeft ook de fuserende of overnemende partij toegang tot je gegevens.
  • We kunnen worden verplicht om je gegevens te delen op grond van de wet, een uitspraak van de rechter of een aanwijzing van een toezichthoudend orgaan of overheidsinstantie. Zo kunnen we bijvoorbeeld op grond van belastingwetgeving verplicht zijn om je parkeergegevens aan de overheid te verstrekken.

Andere omgevingen

De apps bevatten links naar omgevingen van derden, zoals iDEAL. Als je deze links volgt, verlaat je onze apps. Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites of social media van derden. Voor meer informatie over hoe deze derden met je gegevens omgaan kun je de privacy policy van de derden raadplegen (indien aanwezig).

Internationale doorgifte

Sommige van onze leveranciers zijn gevestigd in een land buiten de EU. De regelgeving in deze landen voorziet niet altijd in eenzelfde niveau van bescherming van persoonsgegevens als Europese regelgeving. We geven je gegevens alleen door op basis van zogeheten EU modelcontracten of het Europees-Amerikaanse Privacy Shield. Dit betekent dat onze leveranciers verplicht zijn om passende waarborgen te treffen om je gegevens te beschermen. Je kunt verzoeken om een kopie van deze bepalingen in te zien door een e-mail te sturen aan info@myorder.nl.

Beveiliging en bewaartermijn

We zorgen ervoor dat je persoonsgegevens adequaat worden beveiligd zodat je gegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik, ongeautoriseerde toegang, wijziging en onrechtmatige vernietiging. Wij bewaren je persoonsgegevens zo lang als noodzakelijk voor de hierboven aangegeven doeleinden of zo lang als de wet dat voorschrijft.

Jouw rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien en te verbeteren. Veel gegevens kun je inzien en aanpassen via de apps of de instellingen van je telefoon. Je kunt ook een gespecificeerd verzoek mailen naar info@myorder.nl.

Daarnaast kun je op grond van toepasselijke privacyregelgeving het recht hebben om je gegevens te wissen, om de verwerking ervan te beperken, of om MyOrder te vragen een deel van deze persoonsgegevens door te geven aan andere organisaties. Je kunt ook het recht hebben om je te verzetten tegen de verwerking, en, als wij je toestemming hebben gevraagd, om deze toestemming in te trekken.  Als je een app voor het eerst gebruikt vraagt MyOrder je om toestemming voor het volgende ”Wij houden bij hoe je de app gebruikt met tags en soortgelijke technologieën. Wij gebruiken deze gegevens en je social media-gegevens om jouw gebruiksbeleving en onze apps te verbeteren en onze berichten op jou af te stemmen.” Je kunt je toestemming hiervoor eenvoudig op ieder moment intrekken door alle apps die je met je MyOrder account hebt aangemaakt te verwijderen. Als je je toestemming intrekt kun je niet langer gebruikmaken van de apps. Je toestemming voor andere verwerkingen van je persoonsgegevens (zoals het ontvangen van marketingberichten), kun je op ieder moment intrekken door een email te sturen naar info@myorder of door de specifieke instructies in deze privacy policy te volgen.

In bepaalde situaties kunnen de hiervoor bedoelde rechten beperkt zijn, bijvoorbeeld als wij kunnen aantonen dat wij je persoonsgegevens van rechtswege moeten verwerken. Voor uitoefening van je rechten kunt je een e-mail sturen naar info@myorder.nl, onder vermelding van je naam en adres. We kunnen je vragen om aanvullende informatie te verstrekken om je identiteit te controleren.

Wijzigingen

MyOrder kan deze privacy policy wijzigen. We raden dan ook aan deze privacy policy regelmatig te lezen, om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen. Deze privacy policy is voor het laatst gewijzigd op 1 oktober 2017.

Melding

Conform het bepaalde in de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft MyOrder haar verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens (‘AP’) in Den Haag. Voor meer informatie, zie het openbare register van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen of klachten?

Wij nemen je privacy serieus. Heb je vragen, aarzel dan niet om via info@myorder.nl contact met ons op te nemen. Wij hopen dat wij al je vragen over onze verwerking van je persoonsgegevens kunnen beantwoorden. Mocht dat niet zo zijn, je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.